Nu mai cumpăr jucării! Despre Evertoys, sistemul de jucării cu abonament și…CONCURS

Copiii trec prin multe etape de dezvoltare, în care își dezvoltă numeroase abilități ce le vor fi de folos pe termen lung, de-a lungul vieții. Există nenumărate jucării, construite special pentru dezvoltarea unor abilități specifice.

Am cumpărat de-a lungul timpului, jucării adaptate vârstelor copiilor, adaptate “ferestrelor” de învățare care erau deschise la ei în acea perioadă, când au început să se joace împreună ne-am concentrat pe jocuri ce pot fi folosite de minim două persoane.  Iar din acest motiv noi am ajuns să avem foaaarte multe jucării, am mai triat din ele, le-am depozitat în pod, am mai dat mai departe, le-am vândut pe la Yard Sales sau pe grupuri, dar toate soluțiile astea consumă timp și energie, iar uneori chiaar nu am chef să fac toate astea.

M-am întrebat eu demult, într-un moment de liniște (care presupun că știți și voi, ca părinți, că nu a durat mai mult de 17 secunde) de ce nu o fi inventat cineva un sistem, o platformă, ceva, de unde să poți “închiria” jucării, iar când se plictisesc piticii de ele, să vină să le și ia, și eventual să aducă altele care se potrivesc cu noile lor interese. Și atunci nu a fost nimeni să-mi răspundă afirmativ la întrebare, dar acum mă bucur că există un astfel de sistem, și vreau să vă povestesc și vouă despre el.

Evertoys este un proiect fondat de Emil Olteanu CEO and co-founder, Tiberiu Lupu, co-founder și Alina Marian, co-founder. Sistemul mi se pare tare interesant și realizat cu atenție; am observat că este pus la punct până în cele mai mici detalii.

Cum funcționează Evertoys?

Atunci când îți creezi un cont pe Evertoys, ai opțiunea de a alege unul din cele trei tipuri de abonamente. Ele diferă prin numărul de monede virtuale Everchips de care dispui lunar și prin faptul că, în funcție de abonament, poți alege un număr limitat de jocuri sau jucării. Momentan există trei tipuri de abonament: Basic (69 lei/lună), Premium (99 lei/lună) și SuperToy (129 lei/lună) și de asemeni există posibilitatea să cumperi Everchips suplimentari.

Pe platforma Evertoys îți adaugi în cutie jocurile și jucăriile pe care vrei să le folosești, apoi ele îți sunt trimise chiar la tine acasă. Când copilul se plictisește le poți trimite înapoi. Ce îmi place mie foarte mult este că vine curierul la ușa ta atât atunci când primești jucăriile cât și când le trimiți. Dacă business-ul ăsta al lor s-ar fi bazat pe abilitățile clienților de organizare, în speță, ale mele, fie nu mai luam nicio jucărie, fie le înapoiam după ani buni…

Ce jucării găsești pe site?

Am fost surprinsă să descopăr că este disponibilă o paletă destul de largă de jocuri și jucării. Branduri precum Hape, Goki, Playmobil, Lego(!!), Cuboro sau Learning Resources sunt tare bine reprezentate în baza de date Evertoys.  Există jucării pentru toate vârstele și am văzut chiar și niște pachete de jucării cu același focus educațional dar cu abordări diferite (le găsiți aici și puteți alege EduBox-uri din două categorii: Grip & Feel și Color & Shape).

De ce mi-a plăcut atât de mult sistemul? 

Prima dată când am auzit de Evertoys am țopăit (mental) de bucurie. Apoi au început să apară grijile. Dar dacă le strică, ce facem? Oare igienizează cineva jucăriile alea? Și dacă nu mai vor copiii să se despartă de ele, cum procedăm, le putem cumpăra oare? Și am găsit răspunsurile la toate întrebările mele la ei pe site, formulate ca “garanții”.

Garanția “Spotless”, pe care o oferă Evertoys, se referă la calitatea și siguranța jucăriilor pe care le primești. Întotdeauna vei primi jucării igienizate cu soluții de curăţare ecologice şi certificate medical iar uneori poate le vei primi chiar în ambalajul original, fiind la prima utilizare.

A doua garanție pe care Evertoys ți-o oferă este “Fără griji” și se referă la eventualele stricăciuni sau piese pierdute de la jucăriile pe care le folosiți. În cazul în care nu este vorba de mici incidente pe care le suferă jucăriile, va trebui să achiți contravaloarea lor dar la un preț cu 50-75% mai mic decât cel de raft.

Iar a treia garanție, “Forever”, este o idee cel puțin interesantă, pentru că sună ca un fel de leasing de jucării. Dacă se întâmplă să se îndrăgostească cei mici de jucăriile pe care le folosiți de la Evertoys, aveți posibilitatea să le cumpărați la prețuri mult mai mici. În funcție de cât timp le țineți la voi acasă, puteți primi reduceri mai mari (dacă ții o jucărie la tine 5 luni este a ta fără să mai plătești nimic în plus).

Am fost bucuroasă să citesc că jucăriile, după ce ies din ciclul de folosire de pe platformă, merg la organizații nonprofit cu scopuri umanitare, dedicate copiilor cu situații dificile.

Evertoys nu este doar un business construit in jurul ideii de “jucării închiriate”, ci a fost gândit pe baza conceptului de “sharing economy”, adică economie colaborativă, în care oamenii înțeleg beneficiile împărtășirii unui produs iar valoarea centrală este încrederea.

Concurs! 

Voi reveni cu un update despre experiența noastră cu Evertoys, iar până atunci aș vrea să vă anunț cu bucurie că de data aceasta am un concurs pentru voi cu un abonament Premium pe 3 luni la Evertoys ca premiu.

Lăsați aici, pe site, un comentariu în care să lăsați linkul către jocul/jucăria ce vă place cel mai mult de pe platforma Evertoys, jucărie pe care ați alege să o luați acasă dacă ați avea abonament. Neapărat să lăsați o adresă de e-mail validă, ca să vă pot contacta pentru a vă oferi premiul. Concursul se încheie pe 25 Septembrie la ora 23.59, iar câștigătorul va fi anunțat aici, în acest articol, pe 26 Septembrie la ora 18.00.

EDIT: Avem o câștigătoare!

Felicitări, Raluca! Îți voi trimite un e-mail cu detaliile necesare pentru a intra în posesia premiului!

Sursă foto: Pinterest.com

23 responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *