Atelier: Feminitatea în cuvinte – Parteneriate de ascultare

Sub haina a ceea ce numim noi femeie se regăsesc: un întreg univers de roluri, trăiri, experienţe, bucurii, dar şi constrângeri, dureri, traume şi suferinţe. Povestea fiecăreia este unică şi multe lucruri ne ţin pe loc din a ne scrie în continuare povestea aşa cum simţim noi, cum ne dorim.

Acest atelier este dedicat femeilor, fie ele mame sau nu, de orice vârstă, care doresc să-şi exploreze povestea feminităţii, pentru a elibera ceea ce a fost ţinut ascuns până acum.

Vom aborda tema feminităţii cu ajutorul parteneriatelor de ascultare (listening partnership), instrument Parenting by Connection, oferit de Hand in Hand Parenting.

De multe ori ne auzim unii pe alţii, dar nu ne ascultăm pe deplin. Atunci când beneficiem de atenţia cuiva, de empatie, de înţelegere, de respect, atunci când cineva ascultă fără să ne judece, fără să ne dea sfaturi, avem oportunitatea fantastică de a ne găsi propriile soluţii, de a ne descărca oful şi bagajul emoţional pe care îl cărăm cu noi zi de zi şi care de multe ori nu ne lasă să fim noi înşine şi să ne bucurăm pe deplin de experienţele pe care le trăim.

listening partnership, ascultare, parteneriat de ascultare, conectare

Parteneriatele de ascultare creează acest cadru sigur, bazat pe respect, atenţie şi empatie unde putem să ne deschidem şi să avem curajul de a fi noi însene. Cred cu tărie că atunci când femeile îşi descoperă esenţa feminină, sunt extrem de puternice, iar când ele lucrează împreună creează lucruri frumoase şi durabile.

Atunci când femeile sunt împreună cu inima deschisă, puterea lor e vindecătoare. De multe ori nu reuşim să ne apropiem unele de altele, nu reuşim să avem prietene adevărate pentru că purtăm în noi dureri şi suferinţe pe care le exprimăm sub formă judecăţii celorlalte femei: e prea grasă, e urâtă, e aroganţă, e proastă, e mai bună decât mine. Schimbarea are loc atunci când avem altă atitudine faţă de rănile celorlalte femei din jurul nostru: compasiune în loc de judecată. Înţelegere în loc de agresivitate.

parteneriat de ascultare, listening partnership, femei, vindecare

Eliminând zidurile care ne despart, ajungem să vedem esenţa femeii de lângă noi. Femeile sunt prin natură empatice, ocrotitoare, dar şi puternice. În timp am uitat să lucrăm împreună, să ne hrănim reciproc, din diverse cauze: relaţiile cu femeile din familia apropiată, constrângerile sociale, sexismul, rănile personale.

Vulnerabilitatea femeii, este, paradoxal, cea mai puternică forţă a ei. Femeile ştiu instinctual cum să se apropie unele de celelalte şi a fi împreună cu alte femei este, de multe ori, ca o reîncărcare cu energie, o reconectare cu sinele prin intermediul celorlalte femei. Când femeile se cunosc pe ele însele, îşi cunosc rănile şi sunt în proces de vindecare, nu mai simt atât de puternic nevoia de a intra în competiţie cu celelalte, se sprijină şi se încurajează între ele. Progresul, evoluţia, pot fi făcute individual până la un anumit nivel, la fel ca şi vindecarea, dar de la un punct încolo, este nevoie de colectiv, de “trib”.

Hai pe 13 noiembrie să petrecem trei ore împreună explorându-ne feminitatea! Hai să descoperi cu ajutorul parteneriatelor de ascultare ce e dincolo de corsetul marca “femeie” pe care te îndeamnă alţii să-l porţi! Inscrie-te aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *